Vi vill påminna om att det kommer att ske ett stambyte inom de närmsta åren. Styrelsen håller på att upphandla en extern projektledare som ska fungera som en expert i att ta fram arbetsbeskrivning, samla in offerter och granska anbudsförslag.
Då styrelsen vill vara öppna till medlemmar kring detta ämne så kommer här information som kan komma att ändras, men det visar vad vi tror i dagsläget. Allt detta är frågor som ovan nämnda projektledare kommer ta fram svar på och ge förslag till styrelsen om:

  • Vi vet inte tidslinjerna för när stambytet kommer att ske, men det skulle kunna vara nästa år.
  • Vi vet inte med säkerhet omfattningen av stambytet, men det lutar åt att beröra rör på nedervåning av husen. Det vill säga inte de badrum som föreningen stambytte på 1990-talet.
  • Vi vet inte vilken inverkan stambytet kommer att ha på huset när det gäller vad som behöver rivas, t.ex. golv.
  • Det är inte klarlagt hur stambyten som medlemmar själva tagit intiativ till ska hanteras. Det finns en försäkringsproblematik att ta ställning till. Detsamma gäller medlemmar som vill renovera t.ex. sina kök nu och i samband med det vill att föreningen passar på att göra stambyte hemma hos dem innan det sker på alla hus samtidigt.

Hör alltid av dig till styrelsen innan du gör förändringar på stammar. Detta gäller vatten, avlopp och värme – såväl inåtgående som utåtgående rör. Kortsagt – Meddela styrelsen i god tid innan du ska renovera kök, toa eller badrum.