Hej grannar!
Sommar och ledigheter börjar närma sig! Här är sista infobrevet innan sommaren. 

Var vaksam och håll tjuvar borta

Låt oss hjälpas åt att göra vad vi kan för att minska inbrottsrisken i sommar. Tala om för era grannar om ni åker bort, hjälp varandra att se till husen och tömma brevlådan. Håll ögonen öppna, hälsa på okända människor och fråga om de behöver hjälp med något.

Ny styrelse valdes på stämman den 15 maj

Våra olika roller i styrelsen, kontaktuppgifter hittar ni på hemsidan:
Johan Nyqvist, Rrv 153 ordförande
André Gottfridsson, Rrv 56 kassör
Susanna Billström , Rrv 77 sekreterare, kommunikation
Gustaf Löfgren , Rrv 141 reparationer, förvaltarkontakt, hyresgäster
Mattias Nihlgård, Rrv 177 ventilation, värme, skadedjur
Pär Sandberg, Rrv 81 vägar, asfalt, murar
Tomas Westblom, Rrv 58 tak, (hållbarhetsansvarig)
Roberth  Adebahr, nr 66 fasader, fönster, balkonger
Mattias Wiberg, nr 76 vatten, avlopp (stambytet)
Margreth Dahlqvist, Rrv 173 utemiljö, sopor, snöröjning

Förutom att välja ny styrelse, valberedning och nya revisorer så antogs även nya stadgar i föreningen. Dessutom presenterades några slutförda utredningar angående trafiken i området, förbättrad ventilation och energiglas som lades till handlingarna. Vill du veta mer hör av dig till sekreterare@riksradsvagen.se. 

Stambytet

Det har tidigare informerats om att hela stambytet ska vara klart till midsommar. Tyvärr blir det inte så. De sista besiktningarna av husen görs en vecka före midsommar och MR gör allt som går för att alla anmärkningar ska vara åtgärdade innan midsommar. Den relining som görs av ledningarna från husen ut till kommunala ledningar har tagit längre tid än man räknade med. Slutdatum för det nu är två veckor efter midsommar. 

Ekonomi

Föreningen har nu lån på sammanlagt 35 miljoner kronor. Vårt lånetak är förhandlat med banken till 53,5 miljoner. Det betyder att vi kommer att fortsätta att behöva prioritera bland de underhåll som finns att göra. Det betyder också att alla icke nödvändiga utgifter som kan undvikas bidrar till att hålla vår ekonomi i balans. Gör vad du kan för att hjälpa till med detta, föreningens ekonomi är din ekonomi. Positivt är att räntorna sjunkit en del vilket hjälper. Vi kommer också att börja amortera efter att stambytet har gjorts klart.
Kom ihåg att titta in på hemsidan under ”ekonomi” för mer information. Vid frågor hör gärna av dig till kassor@riksradsvagen.se

Sommarskötsel av utemiljön

Som vanligt så här års kommer en uppmaning om att tänka på att en dag på våren och en på hösten inte är allt som behövs för att sköta om våra gemensamma ytor! Det ligger fortfarande en del småskräp i området efter stambytet. Plocka gärna upp så att inget fastnar i gräsklippare eller fötter.  
Ta bort växter och ansa häckar som skymmer sikten så det blir en tryggare gatumiljö för barnen.
Inga växter ska skada våra fasader och tak. Putsen är mest känslig och eterniten är svår att ersätta.

Miljöstugan och återvinning

Det fanns en förhoppning om nya sopkassuner på plats innan midsommar men preliminärt anländer de först i slutet av juni.
Glas: tänk på att inte blanda färgat och ofärgat!
Kartong: platta gärna till!

Takbalkar 

I början av hösten 2024 kommer vi att låta laga sprickor i vissa av de synliga takbalkarna på baksidan av husen (se bild). ASK-bygg kommer att utföra arbetet och totalt beräknas det ta ca sex veckor att utföra. Arbetet med varje enskilt hus beräknas ta ca 2-3 dagar. De kommer inte att behöva komma in i husen. Följande husnummer berörs:

71, 85, 89, 91, 93, 95, 97, 99, 101, 102, 103, 105, 119, 121, 123, 125, 127, 129, 131, 133, 135, 137, 143, 147, 153, 157, 159, 165, 167, 169, 171, 173, 177, 179, 185, 189


Övrigt

Vill du få Info-brev och annan information från styrelsen på mejl, men får det inte idag (eller har bytt mejladress), eller om du inte vill få fler mejl från BRF Riksrådsvägen? Meddela namn, mejladress och husnummer till sekreterare@riksradsvagen.se så lägger vi till eller tar bort.

Felanmälan

Anmäl alltid felaktigheter, önskan om hjälp med reparationer och dylikt hos förvaltningsbolaget SBC på https://www.sbc.se/kontakt/felanmalan/. Kontakta inte hantverkare själv för sådana reparationer som ni anser/tror att föreningen ansvarar för. Mer information finns på vår hemsida Felanmälan – Brf Riksrådsvägen

Till sist så vill vi önska oss alla en trevlig sommar!
Med vänlig hälsning
Styrelsen