Det är full fart framåt med de sista delarna av området. En del har varit klara sedan en tid – men alla får ändå den här informationen om bland annat besiktningar och efterbesiktningar.

Tidsplan för arbetet i husen

När arbetet startat i ert hus ska ni ha vatten och avlopp tillbaka efter tre veckor. Det är oftast en del kvar att göra även när vattnet kommit tillbaka. Så räkna med att arbete pågår i huset i mer än tre veckor och att besiktning inte görs direkt efter tre veckor.

Butiken, med tvättstuga och kök

Tyvärr kommer de hus som är sist ut riskera att sakna åtkomst till Butikens tvätt- och diskmaskiner. Planen i dag är att börja hus 109 (där Butiken ligger) i slutet av maj/början av juni. Exakt datum meddelas när vi vet mer! Och vi kommer att försöka få MR rör att lägga upp arbetet så att tvättmaskinerna kommer sist – om det går. Det kan också vara så att hela huset behöver stängas av samtidigt, eftersom rören förmodligen hänger ihop nere i källaren. 

Vi får alla hjälpas åt att vara snälla grannar och låna ut maskiner om det behövs!

Besiktning

När arbetet i ert hus är klart görs en besiktning. Det är en oberoende besiktningsman, Micael Björk, anlitad av föreningen, som gör den. 

Nedanstående preliminära datum är inplanerade för de som ännu inte är besiktigade. MR rör lägger lappar i era brevlådor och Brf (som har allas mejladresser) skickar ett mejl. 

I samband med besiktningen byts det tillbaka till er vanliga låscylinder, så om MR behöver tillträde efter dess är det tuben som gäller.
Det är inte nödvändigt att vara hemma – men det är naturligtvis bra, speciellt om ni har några egna synpunkter. Kan ni inte vara hemma och har något ni vill att besiktningen ska titta extra på så skriv en lapp och klistra upp på dörren. 

57-6316 maj
43-5524 maj
35-4131 maj
70-8031 maj
60-6810 juni
46-5814 juni

Besiktningsprotokoll

Det protokoll som skrivs vid besiktningen innehåller uppgifter om flera hus, så vi kan inte skicka ut hela protokollen. Vill ni veta vilka anmärkningar som noterades för ert eget hus så hör av er, så skickar vi ett utdrag.

Åtgärdande av anmärkningar

Så snart som möjligt efter besiktningen kommer MR rör att åtgärda de eventuella anmärkningar som gjordes. Oftast inom en eller två veckor, men vi vet att det ibland, av olika anledningar, kan ta längre tid. De lappar i brevlådorna och behöver en nyckel i tuben om ni inte är hemma när de kommer.

Efterbesiktning

När anmärkningar från besiktningen är åtgärdade görs en efterbesiktning i ett urval av husen, inte alla. Det kan vara slumpmässigt valt eller att allt inte var helt klart vid den ordinarie besiktningen eller på grund av att det varit speciella anmärkningar. Om ni tycker att ert hus behöver en efterbesiktning, så hör av er.

Efterbesiktningen aviseras via mejl. Det är inte heller här nödvändigt att vara hemma (nyckel i tuben!) – men om ni har något ni vill att besiktningsmannen ska titta extra på så skriv en lapp och klistra upp på dörren. 

Kontakt: Frågor ställs som tidigare till Mattias, vatten@riksradsvagen.se och MR rörservice (Max, Lukas och Tony) stambyte@mrrorservice.se 

Kontaktuppgifter direkt till MR rörservice
Tillval, Tony Dahlqvist Platschef, Max Cedborn Arbetsledare, Lukas Landström 
070 533 17 72 ………………070 879 75 71…………………..070 750 08 06
Tony@mrrorservice.se Max@mrrorservice.se Lukas@mrrorservice.se