Hej grannar! Hoppas sommaren har varit avslappnade för er alla och att ni landat skönt i vardagen som nu följer. Det var länge sedan det senaste infobrevet, det kompenseras med ett extra matnyttigt sådant som ni nu håller er i hand.

Nya styrelsen
På årsstämman i maj valdes en ny styrelse. Här bjuder vi på en bild och information om vilka roller vi har. Kom ihåg att ni alltid ska felanmäla till SBC i första hand – information om hur man gör finns på föreningens hemsida.

Ordförande och underhåll
Rikard Linde, Rrv 147
ordforande@riksradsvagen.se
Fasad, dörrar, balkonger och fönster
Fredric Benesch, Rrv 48
fasader@riksradsvagen.se
Förvaltarkontakt
Martin Rangevad, Rrv 80
forvaltarkontakt@riksradsvagen.se
Kassör
Jonas Beckeman, Rrv 123
kassor@riksradsvagen.se
Reparationer, fuktskador och parkering
Anders Österholm, Rrv 89
reparationer@riksradsvagen.se
Sekreterare, kommunikation och IT
Andreas Laestadius, Rrv 111
sekreterare@riksradsvagen.se
kommunikation@riksradsvagen.se
Tak och plåt
Jens Almström, Rrv 187
tak@riksradsvagen.se
Utemiljö, sopor, snöröjning och Q-frågor
Sara Villius, Rrv 189
utemiljo@riksradsvagen.se
Ventilation och värme
Peter Hugo, Rrv 85
ventilation@riksradsvagen.se
Vägar, asfalt, murar och kantstenar
Lotta Wersäll, Rrv 55
asfalt@riksradsvagen.se

Bakre raden: Fredric, Lotta, Sara, Andreas, Anders, Martin, Jens
Främre raden: Rikard, Jonas, Peter

Takprojektet och solcellsgrupp
På årsstämman antogs den föreslagna motionen gällande att utreda möjligheten till solceller på våra tak. En frivillig solcellsgrupp tillsattes för att besvara de frågeställningar som styrelsen och stämman hade. Då vi har ett kommande stort projekt som gäller renoveringen av alla våra tak så passade det bra att nå ett beslut om solcellsfrågan innan arbetsbeskrivning spikas och insamling av anbud görs för takprojektet. Detta medför att takprojektet temporärt pausats i väntan på att solcellsgruppens utredning och rekommendation i frågan är klar.

Butiken – Ny vistelseyta
Så som styrelsen presenterade på årsstämman så ska marken runt Butiken få en rejäl ansiktslyftning med bland annat en bättre vistelseyta. Arbetet med detta är planerat att ske i höst.

Höstfesten – 7 september på Torget
Länga 1 ansvarar i år för höstfesten. En finfin inbjudan har gått ut i allas brevlådor och till de som har meddelat mejladress till styrelsen. Hoppas att vi får se er alla på höstfesten!

Kommunikation från styrelsen
Vill du få detta infobrev och annan information från styrelsen via mejl? Meddela då ditt husnummer, ditt namn och din mejladress till Andreas på kommunikation@barbroDetta gäller inte minst om du är nyinflyttad, men kanske även dig som bytt mejladress de senaste åren.

Utemiljödag – 13 oktober
Höstens utemiljödag går av stapeln söndag 13 oktober klockan 10:00. Ju fler vi blir desto finare blir vår närmiljö. Klass 7 från Raketen står för fikat i Butiken efteråt.

Container – helgen innan utemiljödagen
En annan fin hösttradition är en container vid miljöstugan helgen innan utemiljödagen. Här kan du slänga dina grovsopor. Som vanligt får man inte slänga färgburkar, däck eller elektronik som till exempel strykjärn och kylskåp.

Balkonger
En inventering av balkongerna är inplanerad. Detta gäller framförallt eventuella synliga skador på underliggande balkar eller på betongplattorna som utgör golvet på balkongen. Vi ber er som bor i ett hus med balkong att själva redan nu inspektera er balkong och rapportera husnummer och skador till Fredric på fasader@riksradsvagen.se

Stambytesgrupp
Styrelsen söker dig som vill ingå i en stambytesgrupp som tillsammans med styrelsen och SBC:s stambytesexperter tar de allra första stegen till ett generellt stambyte i föreningen. Du behöver inte ha några förkunskaper i ämnet, men har en vilja att hjälpa till att driva föreningen framåt. Detta är inte något som kommer att ske den allra närmsta tiden, men föreningen gynnas av vi har god framförhållning i den här frågan. Hör av dig till Rikard på ordforande@riksradsvagen.se

Pingisbord i Butiken
Sedan några månader har vi till mångas glädje ett nytt pingisbord i Butiken. Alla som använder bordet ska förstås ta hand om det efter bästa möjliga förmåga. Hjälp era barn att fälla ut och sedan fälla ihop bordet. Kom också ihåg att släcka lamporna när ni går därifrån. Det är vi alla som ansvarar och betalar för detta.

Boklådan i Butiken
I våras rensade vi böcker i föreningens boklåda och gjorde i ordning Butikens bokhyllor. Nu är bokbeståndet uppdelat i två delar, barn- och vuxenlitteratur. Vi har tagit bort de flesta fackböcker och tänker att fokus för boklådan ska vara skönlitteratur, deckare, barnböcker, bilderböcker, ungdomsböcker, dvd-filmer och spel.
För att boklådan ska fortsätta vara trevlig, användbar och inte överfull har vi ett par förhållningsregler:
– Ta dit en bok som du tror att någon annan vill läsa, inte bara en du vill bli av med.
– Ta hem och behåll böcker. Roligare om hyllorna töms och fylls så det finns nytt att hitta.
– Ställ böcker i enkla rader, inte dubbla
– Ställ inte böcker eller prylar ovanpå bokhyllorna

Riksrådsvägens kulturklassning
Vi avslutar med glädjande nyheter. Nu har Stadsmuseet avslutat det långa arbetet med en kulturhistorisk klassificering av våra fastigheter. Husen klassas blått vilket är Stadsmuséets högsta klassning. I beskrivningen av våra hus står bland annat att det är en fastighet med bebyggelse av synnerligen högt kulturhistoriskt värde. Vidare skrivs det om kopplingen mellan hus och natur:
”Den omgivande naturen har en stor betydelse för den arkitektoniska helheten och återspeglas i byggnadernas färgsättning och i valet av material. Radhusen har anpassats efter den omgivande naturen och den kuperade terrängen. Naturen är karaktärsskapande och av stort värde för området.”
För styrelsen är detta en hjälp då vi bedömer förändringar, på enskilda hus och i föreningen som helhet, och för oss alla som boende kan detta ge inblick i kvaliteter och bättre förståelse för det unika boende vi har.
Vi bor i ett fantastiskt kvarter och utöver den exceptionella arkitekturen tror vi också att det beror på att vi bryr oss om, både våra hus och varandra. Låt oss bygga vidare på detta och göra kvarteret till en ännu bättre livsmiljö.

Varma hälsningar, Brf Riksrådsvägens styrelse