Hej grannar!
Ett nytt år, som så sakteliga börjar likna “som vanligt” igen. Utöver detta brev så hittar du vår hemsida på riksradsvagen.se, ta en stund och surfa runt och bekanta dig med vad som finns där – det är en hel del nyttig information.

Riksrådsforum söndag 12 mars, kl 10 i Butiken
Föreningens allmänna möte, mellan stämmorna och utan att fatta några beslut. Ett tillfälle att träffa styrelsen och få diskutera ämnen som känns angelägna. Det går naturligtvis bra att ställa frågor till styrelsen när som helst – men vid det här tillfället ges också möjlighet till diskussion mellan medlemmarna.
I år tänkte vi föreslå en kombination av diskussionsmöte och utemiljöinsats. 

Utemiljö, ny gemensam insats den 12 mars ca kl 11
Efter Riksrådsforum drar vi på oss grovhandskarna och går ut och samlar ihop grenar. 
Som ingen kunnat undgå att märka så har våra träd gåtts hårt åt i vinter. Vi gjorde en storartad gemensam insats tidigare 🤩 att samla ihop nerrasade grenar och arboristerna (som vi har löpande kontakt med) gjorde en akutinsats för de värsta. Under några dagar i februari (med start den 7:e) kommer de hit igen för att gå igenom resten. Det kommer att bli nya högar. Under förutsättning att det är milt och barmark så hjälps vi åt igen att samla ihop de grenar som ligger kvar lite här och där. Vi sparar en hel del genom att göra det här själva i st f att betala arboristerna för det.

Årets stämma 25 maj och motioner senast 15 mars
Stämman kommer att hållas torsdagen den 25 maj. Separat kallelse kommer senare. Vill ni lämna in en motion till stämman så behöver styrelsen få den senast  15 mars.
Vid stämman kommer vi bl a att rösta om ett förslag till ändrade stadgar. Ändringarna görs efter en genomgång av en jurist hos vår förvaltare SBC, pga den nya lagstiftning som trätt i kraft vid årsskiftet (som vi skrev om i senaste Infobrevet). 

Att sitta i styrelsen är både kul och nödvändigt
Som vanligt så här års kommer en uppmaning att fundera på att sitta i styrelsen ett par år. Det är spännande att få en bättre inblick i föreningens arbete. Det är ju själva kärnan i en bostadsrättsförening att vi gemensamt tar ansvar för underhåll och ekonomi.
Valberedningen kommer att gå runt och knacka dörr. Tveka inte att svara ja! Eller ta själv kontakt: valberedning@riksradsvagen.se Charlotte Rydahl, Rrv 51, 070-461 20 03, Jonas Ekwall, Rrv 97, Pernilla Green, Rrv 149 , Majken Mossberg, Rrv 35, Martin Misgeld, Rrv 133, Johan Nyqvist, Rrv 153

Stambyte
Under hösten och vintern har vi tillsammans med referensgruppen gjort en inventering av alla hus samt tagit fram en materiallista (val av lämpliga ytskikt samt övrig utrustning) för gäst WC och f.d. pannrum (dvs. de utrymmen som påverkas mest av stambytet).
Inventeringen och materiallistan är viktiga bilagor till förfrågningsunderlaget (FU) som är en detaljerad beskrivning av projektets villkor och omfattning. Allt material är skickat till vår projektledare som sammanställer en slutgiltig version av FU. Den kommer sedan att skickas till ett antal utvalda entreprenörer för offertförfrågan. 
Ett stort tack till referensgruppen som gjort den absolut största delen av arbetet med både inventering och materiallista!
Vi räknar med att projektet nu äntligen tar fart igen och att vi under våren får en bättre uppfattning om tidsplanen för det kommande arbetet.
Löpande information (och mer detaljerad) läggs på hemsidan Stambyte – Brf Riksrådsvägen.

Ishalka – hjälp till att sanda!
Det vinterväder vi har nu för tiden med omväxlande kyla/snö och varmt/regn gör att det på en del ställen på våra gångvägar kan bli rejält halt (på samma sätt som det blir på alla gångvägar runt om). Den sandning som görs räcker inte alltid till. Vi kan hjälpas åt att sanda där vi märker att det behövs! De gröna sandlådorna är till för det! Om det saknas sand, skopa eller spade säg till. Se var du har en låda närmast dig. Det är ok att hämta sand där i egen hink för att sanda närmast utanför sin egen dörr när det behövs.

Belysning i området
Under den här tiden av året är det mörkt på sina ställen i området. Om du känner att det är ok (tänker på elpriset) så är det bra att ha husets ytterlampa tänd. Ett tips är att skaffa en glödlampa med ljussensor/skymningsrelä. Man behöver alltså inte byta ut armaturen utan bara glödlampan. Ha sedan lampan på och den släcks automatiskt när det är ljust.

Sotning
Sotning ska göras vart tredje år och förra året var det dags. Sotarna hann bara med ca hälften av husen. Resten kommer att göras nu i februari. Tyvärr har de också ändrat hur de aviserar och fakturerar så allt måste nu gå genom föreningen. Vi kommer att avisera de hushåll som är aktuella med ett papper i brevlådan och ett mejl innehållande allmän information. Det pris som står angivet i bilagan till mejlet stämmer inte utan debitering blir 632:- per timme (det tar ca 1 tim per hus) och kommer på avin från SBC tillsammans med den vanliga avgiften. Mer och utförligare info kommer till de som är berörda.

Värmen i husen, energibesparing
Värmen är ojämnt fördelad mellan husen i området. En del har för kallt och några till och med för varmt. Felsökning pågår. En fluorescerande vätska har hällts i vårt radiatorsystem för att söka efter en misstänkt läcka. Håll utkik efter grönt vatten och synliga läckor och rapportera eventuella fynd till ventilation@riksradsvagen.se.
Ett tips inför kommande ev sportlovsresor (eller annan bortavaro) är att skruva ner elementen lite när man är borta en tid. Utöver att minska föreningens kostnad för uppvärmningen gör det dessutom att krukväxterna klarar sig bättre!
Ytterligare tips: ha alltid spjället i öppna spisen stängt när du inte eldar och låt inte fönster stå på glänt hela tiden! Det leder bara till att luftgenomströmningen i huset blir för stor och elementen får arbeta hårdare för att hålla värmen.

Bredband och TV
Föreningen har ett gruppavtal för bredband och TV med Tele2 (tidigare ComHem) som ingår i månadsavgiften. Ett basutbud för TV och bredband 100/10 (nedladdningshastighet, t ex se film / hastighet för att skicka). Appen Tele2 Play (för att titta via telefon eller platta) ingår också.
Se under Fakta på hemsidan: Fakta – Brf Riksrådsvägen. Det kan ändras/utökas om man vill ha fler TV-kanaler eller kraftigare bredband, genom att logga in på Tele2:s hemsida (tele2.se). Du debiteras då det, utöver gruppavtalet.

SBC Hemma – ny hemsida/portal
I senaste Infobrevet skrev vi om SBC:s app “Vår Brf”. Det gäller inte längre! Vid årsskiftet har SBC lagt om sin hemsida/portal till SBC Hemma. Ingen app används utan sidan är mobilanpassad och öppnas direkt i webbläsaren, oavsett det är på datorn, i telefon eller padda. Inloggning sker, som tidigare, med mobilt bankid. Här kan du se uppgifter om ditt hus/lägenhet, avier, göra felanmälan, mm. I menyn, under ditt namn, finns Inställningar – lägg gärna in kontaktuppgifter.

Nya grannar
Vi välkomnar nya grannar: 
Maja Hemlin Söderberg och Fabian Addison-Smith,  Rrv 145
Alexandra Boalt och Lars Gärdegård, Rrv 123

Övrigt
Vill du få Info-brev och annan information från styrelsen på mejl, men får det inte i dag (eller har bytt mejladress), eller om du inte vill få fler mejl från BRF Riksrådsvägen? Meddela namn, mejladress och husnummer till kommunikation@riksradsvagen.se  så lägger vi till eller tar bort.

Felanmälan
Anmäl alltid felaktigheter, önskan om hjälp med reparationer och dylikt hos förvaltningsbolaget SBC på https://www.sbc.se/kontakt/felanmalan/. Kontakta inte hantverkare själv för sådana reparationer som ni anser/tror att föreningen ansvarar för. Mer information finns på vår hemsida Felanmälan – Brf Riksrådsvägen