OBS. Inlägget är uppdaterat. Det stod i fel ordning förut.

Det de som har el-stolpar behöver göra är:

  • Ladda hem appen EpSpot (den har en grön cirkel med ett orange streck som symbol).
  • Lägg upp ett konto med den mejladress du vill använda.
  • Skicka sedan samma mejladress som användes för att lägga upp ”ladd-kontot” till asfalt@riksradsvagen.se. Det behövs för att aktivera kontot och verifiera/säkerställa att det är rätt person som kopplas till kontot.
  • När laddsystemet är inkopplat och helt klart går det att scanna QR-koden på stolpen, eller skriva in det id-nr som står. Men först när din mejladress är anmäld till Calle (asfalt@…) och han hunnit registrera den så går det att börja använda elen.

Det är bara de som har behov av att ladda nu som behöver skicka in sin mailadresser.

Nyckeln till luckan på stolpen är samma som förut, men det finns inget under locket som behövs för själva laddningen. Allt sköts från appen. Under locket finns, som förut, en jordfelsbrytare och den bör testas, åtminstone en gång per år.

Vanlig motorvärmare
Du följer samma procedur som ovan men behöver sen en adapter att koppla på kabeln för att det ska fungera. Föreningen har ett par stycken för utlån.