Hej granne!

I detta infobrev får du bland annat läsa om vad som hände på Riksrådsforum och extrastämman  samt om nya styrelsemedlemmar och nya grannar. Glöm inte att boka in söndagen den 21 april för utemiljödagen!


Extrastämman och Riksrådsforum

Den 11 februari hade vi en välbesökt extra stämma i Butiken för att ta ett första beslut om nya stadgar. Vi var totalt 40 röstande. Stämman röstade enhälligt för att anta stadgeförslaget. Vid den kommande ordinarie stämman tas förslaget upp igen, eftersom beslut om ändringar i stadgarna måste fattas på två på varandra följande stämmor.

Det gjordes ett fyllnadsval av ny utemiljöansvarig, Margreth Dahlqvist, Rrv 173.

Vi skulle också behandla en bordlagd motion från senaste stämman, men motionen drogs tillbaka. Det blev förmodligen den kortaste stämma vi haft. Protokollet finns på hemsidan.

Efter stämman fortsatte vi med årets Riksrådsforum. Vi trodde att det skulle komma att handla mycket om det pågående stambytet så styrelsen hade inte förberett något speciellt. Nu blev det inte så, kanske för att det hålls informationsmöten inför varje etapp i stambytet och att vi löpande försöker sprida den information vi har.

Det vi borde ha pratat mer om (med tanke på nästa punkt) är hur roligt det är att sitta i styrelsen. Det innebär en hel del jobb – men ger mycket tillbaka genom att man lär känna föreningen och vad vi håller på med.

Fråga inte vad föreningen kan göra för dig – utan vad du kan göra för föreningen.

Valberedningen söker nya krafter till styrelsen. Fem nya ledamöter varav en till ordförandeposten ska väljas in i styrelsen vid årsmötet, onsdagen den 15 maj.

Det är själva kärnan i en bostadsrättsförening att vi gemensamt tar ansvar för underhåll och ekonomi.

Valberedningen kommer att gå runt och knacka dörr. Tveka inte att svara ja! Eller ta själv kontakt: valberedning@riksradsvagen.se

Charlotte Rydahl Rrv 51, 070-461 20 03, Jonas Ekwall Rrv 97, Pernilla Green Rrv 149 , Majken Mossberg Rrv 35, Martin Misgeld Rrv 133, Johan Nyqvist Rrv 153

Utemiljödagen den 21 april

På vårens utemiljödag prioriterar vi att plocka upp skräp efter stambytet. Förhoppningsvis tar MR rör hand om det stora skräpet, men vi vill ju få bort allt. Inte en enda skruv kvar i gräsmattan som kan förstöra våra gräsklippare eller skada barnens fötter.

Börja att plocka skräp redan nu! Lägg skräpet på någon av MR rörs skräphögar eller sopsortera på lämpligt sätt.

Tyvärr blir det ingen container för grovsopor på grund av utrymmesbrist. Var vänlig att vänta med att slänga trädgårdsavfall. Håll det på hemmaplan tills vi har en lämplig plats.

Frågan om farthinder i området

Förra året inkom en motion om att sätta upp ett antal bommar vid infarterna till föreningens gångvägar för att begränsa trafiken och hastigheten. Stämman röstade för att återremittera frågan till styrelsen för vidare utredning och probleminventering. Den nya arbetsgruppen vill höra vad du tycker i frågan. Enkäten består av några få frågor och är endast tänkt att ingå i en förstudie. Beslut i frågan fattas på nästa stämma.
https://00wg6rv9lcc.typeform.com/to/EpFtxmKJ

Välkomna nya grannar!

I februari flyttade Nina och Folke Tersman in i Rrv 87. Välkomna!

Föreningens ekonomi

“Föreningens ekonomi sköts enligt principen att bibehålla en sund och långsiktig balans mellan avgifternas storlek och föreningens utgifter. Det görs genom noggrann likviditetsplanering och budgetering samt uppföljande av ett flertal nyckeltal som mätare på hur det står ställt.”

Vill du veta vad detta betyder i praktiken, titta in på hemsidan där du kan följa hur föreningens ekonomi ser ut. 

Ekonomi, årsredovisningar – Brf Riksrådsvägen (riksradsvagen.se)

Årets stämma 15 maj och motioner senast 1 april

Den ordinarie stämman kommer att hållas onsdagen den 15 maj. Separat kallelse kommer senare. Vill ni lämna in en motion till stämman så behöver styrelsen få den senast  1 april.

Övrigt

Vill du få Info-brev och annan information från styrelsen på mejl, men får det inte i dag (eller har bytt mejladress), eller om du inte vill få fler mejl från BRF Riksrådsvägen? Meddela namn, mejladress och husnummer till sekreterare@riksradsvagen.se  så lägger vi till eller tar bort.

Anmäl alltid felaktigheter, önskan om hjälp med reparationer och dylikt hos förvaltningsbolaget SBC på https://www.sbc.se/kontakt/felanmalan/. Kontakta inte hantverkare själv för sådana reparationer som ni anser/tror att föreningen ansvarar för. Mer information finns på vår hemsida Felanmälan – Brf Riksrådsvägen