Hej grannar! Sommaren är här och med det ett infobrev med några tips om vad man kan tänka på såväl för den som ska resa bort som den som stannar hemma. 

Ny vägskyltning.
Den uppmärksamme har noterat att vi har nya vägskyltar på våra egna körbanor. Dessa indikerar att våra inre körvägar är ett gångfartsområde. Förhoppningsvis kommer det bidra till att fordon håller en lägre hastighet. Det ger även något fast att peka på om man ser någon som kör för fort och vill påpeka detta.

Årsstämma och Styrelsen
Som bekant är årsstämman flyttad till onsdag 26 augusti. Kallelse kommer stadgeenligt två till sex veckor innan stämman.
På grund av att stämman flyttades så medförde det att årets styrelse fick ett förlängt uppdrag, längre än vad den enskilda styrelsemedlemmen var beredd på. Detta kan innebära att det fram till stämman ibland tar längre tid att få svar från styrelsen. Vi ber om överseende med situationen.

Vattning av träd
Våra träd behöver vatten i sommar annars dör de. Hjälps vi åt tillsammans kan vi se till att de får vatten hela sommaren. Har träden en bevattningssäck så räcker det att man fyller upp säcken en gång i veckan. Säcken rymmer drygt 50 liter vatten. Vissa av våra träd har redan faddrar som ser till att de får vatten – tack till er! 
Vill du hjälpa till att vattna, kontakta din längledare som kan guida dig till träd. Mer info om din längledare finns här: http://www.riksradsvagen.se/web/page.aspx?refid=33

Rabatter runt Butiken
Vi har äntligen fått fina växter planterade i de stora rabatterna i Butiken. Stort tack till planteringsgruppen! Växterna kommer behöva vattnas cirka två gånger i veckan från och med nu fram till hösten. Framförallt ni som bor i längorna närmast Butiken hoppas vi ska kunna ställa upp lite extra. Kontakta Andreas på sekreterare@riksradsvagen.se om du kan hjälpa till med detta, om så bara en enstaka vecka.

Höstfest inställd
Årets höstfest är tyvärr inställd till följd av COVID-19. Givetvis mycket tråkigt men det är ett litet pris att betala på det stora hela. Som tur är kommer det fler höstar och därmed fler höstfester.

Lekstugorna på plats och målade!
Stort tack till alla er som varit med och målat våra nya jättefina lekstugor! De är redan invigda av många barn och kommer vara värdeskapande både i form av ökat lek och skoj men kanske även göra området mer attraktivt värderingsmässigt. Vi har fått många bra förbättringsförslag till lekstugorna som styrelsen följer upp. Vissa har kanske redan åtgärdats när du läser det här brevet, t.ex. fönster i Observatoriet och bänkskiva i Kiosken.

Böcker i Butiken
Semestertid är läsningstid! Kom och plocka en bok i Butiken, det finns många högoktaniga böcker där och många i styrelsen hittar ofta en bok att ta med sig på vägen hem från styrelsemöten. Ta dig en titt du med!
Vi vill även slå ett slag för den välfyllda barnboksavdelningen som finns direkt till vänster när du kommer in i Butiken.

Grannsamverkan
Styrelsen har varit i kontakt med polisen med förhoppning att de ska komma till oss och prata om brottsförebyggande åtgärder. De har tyvärr inte de resurserna men skickade ett par tips. 

  • Det absolut bästa tipset är att känna dina grannar. På så sätt kan man lättare vara uppmärksam på om något inte är som det ska. Man kan även hjälpas åt om grannen är bortrest genom att t.ex. ta in posten eller kanske flytta på lite saker eller utemöbler på uteplatsen med jämna mellanrum. Helt enkelt behålla skenet av att någon är hemma.
  • Polisen vill också att man anmäler om något är misstänksamt. Man behöver inte själv som privatperson göra bedömningen om något är brottsligt eller ej. Det är polisens uppgift och de behöver få veta när något potentiellt brottsligt sker. Ring 114 14 om du vill komma i kontakt med polisen för att lämna tips eller anmäla brott.