Nya stadgar
Föreningens nya stadgar som antogs vid extrastämman 20 februari 2019 är nu fullständigt signerade samt registrerade hos Bolagsverket. Ni kan själva se stadgarna på vår hemsida www.riksradsvagen.se
Önskar någon en papperskopia av de signerade stadgarna ber vi er kontakta sekreterare@riksradsvagen.se eller kontakta Andreas Laestadius på Rrv 111. Samtliga medlemmar fick hem ett osignerat exemplar i samband med kallelsen till extrastämman. 

Nya grannar
Vi vill hälsa några nya grannar varmt välkomna till Riksrådsvägen. Sarah Brucherseifer och Måns Sixtensson har flyttat in 75:an. Anders Borgström och Helena Wintgren har flyttat in på nummer 139.

Årsstämma – 15 maj 2019, kl 19:00
Den ordinarie årsstämman är bokad till kl 19:00 den 15 maj i Spegelsalen, Folkets Hus i Bagarmossen. Var vänlig se den formella kallelsen för mer information.

Container helgen vecka 17
En container kommer att finnas på plats intill miljöstugan 26-29 april. Här kan du slänga t.ex. möbler, cyklar och grovsopor. Det är inte tillåtet att slänga elektronik (inklusive vitvaror), flytande avfall, farligt avfall, bildäck och hushållsavfall.

Städning av butiken – 27 april 2019
Vi behöver storstäda butiken och då även se över de böcker som finns i vårt bibliotek. Vi behöver också hjälp att röja ur förråd – dels tidigare uthyrda förråd som nu behöver tömmas och dels gångarna i våra förrådsutrymmen. Överblivna saker – som inte är av värde att sparas för föreningens gemensamma bruk – i det gamla styrelserummet kommer också att slängas. Om du har lämnat saker utanför ditt förråd eller i gamla styrelserummet, ta hand om dem så snart som möjligt. 
Städningen kommer att ske den 27 april med start kl 10:00, när vårens container finns på plats. Hör av dig till Rikard Linde (Rrv 147) och Peter Eyre (Rrv 82) om du vill hjälpa till. De nås även på email:  vice-ordforande@riksradsvagen.se, butiken@riksradsvagen.se
Är vi många så går det fort! 

Utemiljödag 5 maj 
Vårens utemiljödag för alla medlemmar inträffar den 5 maj. Samling vid miljöstugan kl 10:00 och traditionsenlig fika i Butiken kl 12. Meddela gärna din längledare om du inte kan närvara så kanske du kan hjälpa till med något annat en annan dag. 

Golvet i Butiken
Det har uppkommit problem med slitage av golvet i Butiken. Därför ber vi er att inte utöva sport, annat än bordtennis, i butiken. När ni har t.ex. kalas kan ni även ta av er skorna i hallen, speciellt om det är blött väder ute och det är svårt att skrapa skorna helt rena innan man går in i Butiken.

Sotning enligt lag – vad gäller?
Då inte alla hushåll anmälde sig till den av föreningen anordnade sotningen så vill vi påminna om gällande lagstiftning. Sotning ska ske regelbundet. I våra hus där den öppna spisen inte används som en huvudsaklig värmekälla ska sotning ske minst var fjärde år om man har för avsikt att elda i den. Om du inte använt din öppna spis sedan förra gången den sotades, så är du undantagen denna regel. Mer information finns hos Storstockholms Brandförsvar.

Frätskador i kompostkärlen
Vi har fått anmärkning av de som servar våra sopkärl om att det slängs ”något som fräter” i matavfallskärlet (det vill säga kompostsoporna). Servicepersonalen menar att detta kan t.ex. bero på kattsand eller kattströ, som ska slängas med hushållssoporna och inte i kompostkärlet. Vi påminner också om att fylla papperspåsarna lagom så att det går att stänga dem innan de slängs.

Utemiljöpolicyn har uppdaterats
Utemiljöpolicyn ligger i sin helhet på vår hemsida. Till exempel har den uppdaterats med vilka markisfärger som är tillåtna samt med en aktuell lista över svartlistade invasiva arter.

Asfalt – löpande underhåll
Planering pågår av föreningens löpande underhåll av angöringsvägar och förgårdsmark. Akuta arbeten har påbörjats och kommer att pågå under våren och sommaren. Planer finns på att minska asfaltytan vid butiken och iordningsställa en uteplats och nya planteringsytor där, mer info kommer att presenteras på årsstämman.  

Balkongbesiktning
I närtid kommer vi att påbörja en omfattande balkongbesiktning. Besiktningen skall vara klar och avrapporterad senast i slutet av augusti. Vi återkommer med information till de berörda och om och när de behöver ge besiktningsmännen tillträde till balkongerna. Om ni har frågor går det alltid bra att kontakta fasader@riksradsvagen.se

Månadens vänliga påminnelse
Då det är känt att våra hus sedan 1950-talet är byggda på ett sätt att de lätt tar åt sig fukt så kommer här några korta tips som en medlem fick från en hantverkare om vad man själv kan göra för att minimera fuktskador:

  • Ha en fungerande fläkt i badrum och toalett, som förstås är påslagen vid och efter dusch och bad. Även fönstret kan vara öppet för att riktigt vädra ur.
  • Duscha och bada med stängd dörr, samt håll dörren stängd en stund efter att du duschat/badat klart.
  • Använd alltid köksfläkt när du lagar mat, speciellt om du kokar något på spisen.
  • Se till att tallriksventilen i trapphuset är öppen. Detsamma gäller tallriksventiler som finns på andra ställen i många hus, t.ex. i klädkammaren och i tvättstugan (gamla pannrummet).
  • Om fönsterventiler finns ska de vara öppna.

Brf Riksrådsvägens styrelse