Hej grannar!

Nu har hösten kommit och man börjar ana att vintern är på väg. Här kommer information om vad som är på gång och vad vi kan tänka på för att ta hand om våra hus och vårt boende. Titta även gärna in på vår hemsida för att få mer information om vår förening, vad som är på gång samt kontaktvägar till styrelsen, https://riksradsvagen.se/

Nu är stambytet klart…

…och det som behövde åtgärdas i efterhand är gjort! 

Påminnelse: om det dyker upp frågor eller problem som verkar ha samband med stambytet är det VIKTIGT att detta anmäls till MR rör. Detta eftersom vi har en garanti på utfört arbete och för att den ska gälla måste eventuella fel åtgärdas av MR rör. 

Kontakta ansvarig i styrelsen Mattias Wiberg, på vatten@riksradsvagen.se 

med kopia till MR rörservice: Max och/eller Lukas:

Platschef, Max Cedborn, 070 879 75 71, max@mrrorservice.se

Arbetsledare, Lukas Landström, 070 750 08 06, lukas@mrrorservice.se

Tips efter stamrenoveringen

För den intresserade: gå in på hemsidan: “Vi vårdar våra hus”och läs sammanfattningen av stambytet och vad som är gjort. Där finns även tips bl.a hur man sätter av och på värmesystem och varmvatten och andra matnyttigheter.

Att tänka på nu när det blir kallare ute

Nu kommer hösten med stormsteg och det blir kallare ute. Sedan ett år tillbaka har vi en ny undercentral för fjärrvärmen så vi står väl rustade. Värmen justeras efter utetemperaturen och ibland kan det vara en viss fördröjning från att temperaturen fallit och värmen i systemet kommit ifatt.  Lite tålamod och ett par raggsockor löser detta. Annat att tänka på är att se till att spjället till öppna spisen är stängt, att vädra med måtta och se till att fönstren är täta. I vissa fall har vi upptäckt att värmen helt varit avstängd efter stamrenoveringen. Då behöver den sättas på igen. 

I pannrummet finns reglage och vred för värmen och även avstängning av kall- och varmvatten för våra kranar i hela huset.

Det är två vred du ska kontrollera för att värmen ska vara på, se bild:

Upplever du fortfarande problem med värmen eller att elementen inte blir varma så hör av dig till ventilation@riksradsvagen.se så kan vi göra en mätning. Är det helt kallt eller akut så gör en anmälan till vår förvaltare SBC. 

Reparationer

Reparation av mur och trappa vid Riksrådsvägen 57.

Måndagen den 4 november klockan 7.00 påbörjas reparationsarbetet av den trappa, med tillhörande mur, som leder ner till förråden vid Riksrådsvägen 57. Arbetet beräknas pågå i tre veckor och utförs måndag till fredag mellan 07.00 och 16.00. Det kan förekomma en del buller. Under arbetets gång kommer dessa förråd att vara otillgängliga på vardagar men tillgängliga under helgerna. Tillgänglighet till förråden: fredagar klockan 16.00 till måndagar klockan 7.00. OBS! Dessutom kommer förråden att vara tillgängliga hela dagen måndagen den 4 november! Frågor besvaras av Pär Sandberg, Riksrådsvägen 81, tel. 070-594 18 28. 

Takbalkarna 

I början av november kommer arbetet med att laga takfotsbalkar ta paus för i år. På grund av det milda vädret har nästan hälften av husen hunnits med. Arbetet med resterande hus tas upp i vår. Meddelande om det kommer skickas ut.

Ekonomimöte i Butiken

Kassören höll höstens ekonomimöte i Butiken den 27/10. Vi gick igenom de ekonomiska nyckeltalen, resonerade om lån, räntor och amorteringar. Vi tittade på underhållsplanen tillsammans och pratade om de kommande stora åtgärderna med takens tätskikt. Avslutningsvis redde vi ut hur vår avgift hänger ihop med allt detta. Kort sagt har vi klarat av stambytet på ett bra sätt, vi har andra uppenbara utmaningar framöver men en god och långsiktig plan för hur de ska hanteras. Frågor ställer ni bäst till kassor@riksradsvagen.se.

Det ekonomiska läget inför 2025

Då våra hus börjar bli gamla och fortlöpande behöver renoveras innebär det att föreningen har ökande utgifter inom många områden. Styrelsen kommer att återkomma med information om vad detta betyder för avgiftsnivån från och med 2025.

Trädgårdsavfall och belysning

Den 20 oktober var vi många som samlades för att arbeta med höststädning i vårt område. För första gången hyrde vi en flismaskin och flisade en del av avfallet. Det gav bra material till våra rabatter. Det som är kvar av högen med  trädgårdsavfall vid Miljöstugan kommer att hämtas i vecka 45. Därefter får inget trädgårdsavfall läggas vid miljöstugan, inte heller julgranar då den tiden kommer. I mars kan vi åter börja lägga trädgårdsavfall vid miljöstugan.

Då vi har ganska sparsam belysning i området vill vi uppmuntra alla att tända utebelysningen så det blir ljusare, för ökad trygghet. 

Julgransresning och Julgransplundring

Lördag 30 november kl. 10 samlas vi på torget för att klä och resa granen.

Julgransplundringen i januari 2025 sköts i år av länga 1, Rrv 35-69. Datum ännu inte fastställt.

Ansvar för och skötsel av våra hus

Våra hus börjar närma sig sjuttioårsåldern och är känsliga för ingrepp och installationer. Det finns ett gemensamt ansvar för medlemmar och föreningen att sköta om och vårda husen. Tänk på att ett till synes litet ingrepp eller ombyggnad, även invändigt, kan få konsekvenser på lång sikt med stora kostnader för dig och föreningen som påföljd. Kontakta styrelsen om du har planer. Hellre en gång för mycket än för lite.

Utställning om “vår” arkitekt, Leonie Geisendorf

Under 2024 är det fri entré till ArkDes om man vill se utställningen om Leonie Geisendorf. 

Webbutbildning för nya styrelsemedlemmar

Med en nygjord webbutbildning kommer styrelsemedlemmar få en bättre start på sina uppdrag. Målet är att föreningen ska bli bättre på att behålla kunskap och därmed spara pengar samtidigt som vi förbättrar arbetsmiljön i styrelsen. Även valberedningen är tänkt att använda utbildningen som hjälp i sitt arbete.

Övrigt

Vill du få Info-brev och annan information från styrelsen på mejl, men inte får det  i dag (eller har bytt mejladress), eller om du inte vill få fler mejl från BRF Riksrådsvägen? Meddela namn, mejladress och husnummer till sekreterare@riksradsvagen.se  så lägger vi till eller tar bort.

Vi boende har en e-postlista för allmänna frågor mellan oss grannar. Den sköts av en grupp frivilliga i föreningen, utanför styrelsen. Vill du vara med på sändlistan, skicka ett mejl till inforiksradet+subscribe@groups.io från den adress du vill få mejl till. Ange gärna vilket husnummer du bor i, i mejlet. Se även information på hemsidan.

Med vänliga hälsningar

Styrelsen